Concept, tekst en spel: Booi Kluiving
Virtueel spel: Maurice Vonk
Scenografie & Grafische Vormgeving: Kars van den Heuvel
Digitaal concept: Abel Enklaar
Eindregie: Thijs de Wit
Tekstbegeleiding: Rik van den Bos
Soundscape: Wieke van Rosmalen
Techniek: Rob Daanen
Productie: De Nieuwe Oost
Met dank aan: Eve Hopkins, Wieke van Rosmalen
& Het Huis Utrecht

Let’s Play a game.

Op zoek naar betekenis in het leven streamt ItsYaBoyBooi vanaf zijn slaapkamer games. Hij is nog niet zo succesvol, hij heeft maar 44 volgers. Dan ontmoet hij mede-gamer Jizzlord22, die hem inwijdt in een game die anders is dan alle anderen… Zijn achterban groeit maar de vertwijfeling slaat toe. Hoe kan het dat het spel zo veel van hem weet?

In Let’s Play duikt theatermaker Booi Kluiving in de wereld van de Let’s Players: Youtubers die zichzelf filmen terwijl ze aan het gamen zijn. Aan de hand van zijn streamer-alterego ItsYaBoyBooi onderzoekt hij de populariteit van Let’s Players zoals PewDiePie, Markiplier en Ninja. Samen met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel brengt hij op de speelvloer een bizarre virtuele wereld tot leven waarin zijn personage zichzelf steeds verder verliest. Tot niet meer helder is wat nog spel is, en wat realiteit. Hoe ver ga je om populair te zijn en volgers te krijgen? Wat zegt deze game eigenlijk over hem, over zíjn zoektocht in het leven? En is er nog een weg terug?


Speellijst

Recensies, in de pers

Theaterkrant, Sander Janssens:
"In Let’s play zien we een in zichzelf gekeerde jongen, die passief ronddoolt in zijn kamer, in joggingbroek en T-shirt, in het halfdonker zijn tanden poetst en een stapel trays aan halveliterblikken Monster Energy op voorraad heeft. Twee tellen later zien we dezelfde jongen, maar dan aimabel, energiek, nieuwsgierig naar nieuwe dingen en blij om gezien te worden."

Interview Radio 1: Langs de Lijn en Omstreken

Jong in Arnhem:
"Booi maakt het ongemak van het leven achter een Let’s Player voelbaar. Voorafgaand aan de ‘opname’ oefent hij de intro, om zo enthousiast mogelijk over te komen. Boois stemgeluid sterft weg in de stilte van zijn kamer. Even later wordt het nog iets pijnlijker: als zijn medespeler plotseling offline gaat, dan is hij weer helemaal alleen."

Podcast door Tom Helmer (Theater Bellevue):