als je dit ziet heb ik iets opgefokt... Foto gemaakt door Wieke van RosmalenKlik hier om mijn CV als .pdf te downloaden.

facebook
instagram
youtube

Booi is als maker verbonden aan Feikes Huis &
Theater aan de Rijn

doneer bitcoin

Booi Kluiving (Amsterdam, 1994) maakt voorstellingen over digitale cultuur. Dit doet hij omdat hij de theaterwereld kennis wil laten maken met internetcultuur en omdat hij een jongere generatie, die zich vaak vervreemd voelt van het theater, een stem wil geven op het toneel. Hij heeft meerdere voorstellingen gemaakt vanuit thema’s die hij online tegenkwam. Voor zijn eerste voorstelling KEK onderzocht hij in 2018 extreemrechtse internetfora zoals 4chan. Voor Let’s Play (2020) dook hij in de wereld van de Let’s Players; mensen die zichzelf al gamend opnemen en daar YouTube-filmpjes van maken. En voor De Memers (2022) onderzocht hij hoe en of je internet-memes kan theatraliseren. In 2023 gaat hij een voorstelling maken over ASMR getiteld de SatisFactory.

Kluiving werkt vanuit het idee dat het internet een positieve en kleurrijke plek is en start zijn onderzoek altijd vanuit wat hem in eerste instantie trekt aan een digitale subcultuur en bouwt daar vervolgens een verhaal mee. Hierbij zoekt hij altijd naar de menselijkheid van de karakters die hij daarin tegenkomt. Op de vloer staan mensen die – zich al verhoudend tot een digitale realiteit - zoeken naar aandacht, erkenning en contact en daar alles voor over hebben.

Contact

email: booikluiving@gmail.com

Voor boekingen en zakelijke vragen over SatisFactory
kan je ook contact opnemen met:
Alles voor de Kunsten

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Booi's toekomstige onderzoeken en voorstellingen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.